موقع ومنتديات مصر للجميع
أهلا ومرحبا بك زائرنا العزيز ندعولك للستسجيل معنا كى تنضم لأسرتنا


منتدى شامل لكل ما يهم الفرد المصرى والعربى
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
التبادل الاعلاني
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
للمعلمين كلمه قبلي العصر وائل
المواضيع الأخيرة

شاطر | 
 

 طرق مختلفه لاعداد بعض الكريبات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
eg4all



عدد المساهمات : 2264
تاريخ التسجيل : 15/06/2012

مُساهمةموضوع: طرق مختلفه لاعداد بعض الكريبات   الجمعة يونيو 29, 2012 11:00 am

كريب التفاح*
المقادير

كوب دقيق
ملح”حسب الرغبة”
2 بيض كبير الحجم
4/3 كوب حليب
2/1 كوب عصير تفاح
زبدة للقلي
8 ملعقة كبيرة عسل
3/2 كوب كريمة




مقادير الحشوة

5 حبات تفاح
4 ملعقة كبيرة سكر ناعم






الطريقة

أولاً قومي بتحضير العجين ثم قومي انخلي الدقيق والملح في وعاء كبير ثم ضيفي البيض والحليب ونخفق جيداً.
ثم ضيفي عصير التفاح واجعلي الخليط مدة 30 دقيقة.
ثم احمي مقلاة صغيرة لا تلتصق ثم ضيفي لها القليل من الزبدة وما يكفي من الخليط لتغطية المقلاة بطبقة رقيقة.
قومي بطهو الفطائر لمدة دقيقة فقط، حتى تصبح ذهبية اللون من الأسفل، ثم قومي بقلبها و استمري بالطهي حتى نصبح ذهبية اللون .
ثم كرري العملية مع كل كمية العجين لنحصل على 8 فطائر وضعيها دافئة
حضري حشوة التفاح بتقطيعه إلى قطع سميكة ثم ضعي 15 غم من الزبدة في مقلاة كبيرة و ضيفي التفاح و اطهي حتى يصبح ذهبي اللون و انقليه إلى وعاء بواسطة ملعقة ورشي السكر.
ثم اطوي الكريب من الوسط واطويه لتحصلي على شكل مخروطي ومحشية بالتفاح.
وأخيراً زعي الكريب و رشي عليه العسل وقدميه مع الكريمة وصحتين.



كريب الشوكولاته*


.لمقادير



- 250 g فورص
- 1/2 حليب
- 2 بيضات
- خميرة فاني
- 2 ملاعق كبار سنيدة
- 2 ملاعق كبار **دة مذوبة
-قبضة ملح
الطريقة ديال الكريب هي :
كندير الحليب دافئ في المولينكس نزيدو سنيدة خميرة ملح دقيق من بعد حتى تخلط العناصر عاد كنزيد البيض وال**دة وتخلط من جديد
نخليوها ترتاح واحد شوية ونطيبوه
هادا هو الشكل ديالو:




- الحشوة الاولى هي الكريم باتسيير





- الحشوة الثانية هي صوص الشكلاط




- الحشوة الثالثة هي التفاح معسل
في مقلاة كندوب ال**دة و نحط شرائح التفاح و ندردر عليهم سنيدة و نخليوهم يتعسلو
و نعمروبيهم
الكريب


و في الاخير اللي بلاكريم باتسيير زوقتهم من الفوق بالشكلاط
و اللي بالشكلاط زوقتهم بلاكريم شانتيي
و اللي بالتفاح زوقتهم بالكونفتير مذوب في شوية من عصير الليمون







كريب الجبنه*


المقاديـــر


1 كوب دقيق
1 2/1 لبن ( حليب )
2 بيضه
رشة ملح



الطريقـــه


* نضع المقادير كلها مع بعض ونقلبهم كويس جداً .


* نضعهم في الثلاجه لمده 2/1 ساعه .


* نسخن طاسه اووووي .


* نضع فيها فتفوتة سمن .


**** اسيبكم مع الشرح والصور ****



* نضع ( كبشة ) من الخليط في الطاسه .








* وتحركي ايدك حركه دائرية وانتي ماسكه الطاسه علشان تبقي بالشكل ده .








* ثواني وهتلاقيها احمرت اقلبيها علي الوش الثاني ( بس بحرص عشان ما تتقطعش ) .







*
ولمدة ثواني كمان وشليها من الطاسه وحطيها في طبق عشان تبرد وكملي باقي
المقدار ( المقدار تقريباً بيعمل من 6 : 7 وحدات في الطاسه الكبيرة )
بالشكل ده .










*** نيجي للمهم ((( الحشوات ))) انا عملت جزء بالجبنه الدوبل كريم + الفلفل الاخضر .








وجزء بالجبنه المشكله ( رومي + شيدر + موتزريلا + فلفل اخضر + كاتشب ) .








* نفرد الكريب في طبق .








* نضع الحشوة بالشكل التالي ( دي بالجبنة والفلفل ) .









* ونطبقه بالشكل ده .






* وبعدين ....







* ودي الحشوة الثانية ( الجبنه المشكله ) .







* ولفيها بنفس الطريقه السابقة .


* وكملي باقي الكريبات بالحشوات اللي تفضليها .


* وسخني الطاسه تاني وحطي الكريبات فيها عشان الجبنه تسخن وتبقي سايـــــ أوي ــــحه .







* وبرضه ثواني وهيتحمروا قلبيهم علي الوش الثاني بسرعه عشان ما يتحرقوش .






* وحطيهم في الطبق .


*** شوفوا شوفوا الجمال ***





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طرق مختلفه لاعداد بعض الكريبات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موقع ومنتديات مصر للجميع :: منتديات الأسرة :: مـطـبـخ حــواء-
انتقل الى: